Vinter giver tid til fremtidige overvejelser

| JAKOB HYLDEGÅRD, staldskribent, Hyllegård
Majshøsten gav bedre udbytter, end man havde forventet.
Majshøsten gav bedre udbytter, end man havde forventet.
Røde køer er faldende antalsmæssigt, hvilket er svært at forstå, da de har nogle klare fordele.I den fredelige vintertid får vi lavet nogle af de forbedringer, som der mangler rundt omkring.Vi fik majshøsten i hus uden at ødelægge markerne med dybe spor og uden at slæbe alt for meget jord med op på vejene.
Tiden går med renovering af de ældre stalde og vedligeholdelse på alt det andet inventar.

Vi blev meget hård ramt af vinterstormen Gorm, der på Sjællands Odde havde vindstød på 46 meter pr. sekund. Den meget voldsomme blæst stod kun på i 30 minutter. Men den nåede at hive lidt tag af tre lader og ødelægge vores kalvehytter. Midt i det værste blæsevejr løb vi nemlig rundt og fangede små kalve, fordi stormen havde blæst hytterne væk - to hytter var blæst næsten to kilometer væk). Ingen dyr eller mennesker kom til skade i stormen - der skete kun materiel skade.

Vi har lige modtaget "sladderhanken" eller RYK årsberetning, og det er imponerende, at efter sidst års rekordstore ydelsesstigning, formår vi igen at stige yderligt med 20 kg fedt plus protein, og gennemsnits ydelsen er meget tæt på de 10.000 kg mælk. Selvom vi befinder os i en dyb krise og ingen tjener penge, er mælkeproduktionen på landsplan igen i år steget med 74 millioner kg.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

MaskinstationerNyhed

Øvrige nyheder